ref. 99087861

SCHAAR PCU50 HOLMATRO PENTHEON II, EXCL. ACCU

Hydraulisch reddingsmateriaal Pentheon

  Ongeëvenaarde snelheid voor snellere reddingsoperaties
  Ultieme snelheidsregeling voor meer gecontroleerde hantering van het gereedschap
  Gegarandeerd maximaal vermogen gedurende de gehele levensduur van het gereedschap
  Eenvoudig accubeheer: on-tool opladen
  Gereedschap moeiteloos te hanteren dankzij uitstekende ergonomie
  Lager geluidsniveau
  Messen in een hoek van 30°(inclined)
  Geavanceerde connectiviteit: realtime inzicht in gereedschapsdata via Bluetooth
  Max mesopening: 182 mm
  Theoretische knipkracht: 1389 kN (141.6 t)

OMSCHRIJVING
Accu-aangedreven Inclined Cutter, onderdeel van de Next-Gen Holmatro Pentheon serie. Ongekende prestaties, superieur gebruiksgemak, geavanceerde connectiviteit en optimaal onderhoudsgemak zoals u nog nooit heeft ervaren!
- PRECISIE. IN DE HOOGSTE VERSNELLING.
Het is de snelste schaar op de markt, dankzij traploze snelheidsmaximalisatie (gepatenteerde technologie). Een mechatronisch systeem in het gereedschap optimaliseert continu de instellingen van de motor en de pomp zodat de oliestroom bij elk drukniveau maximaal is. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde snelheid bij welke belasting dan ook.
- CONTROLE IN EEN HANDOMDRAAI.
De fenomenale snelheid van Pentheon is het effectiefst bij gedoseerde toepassing. Dankzij de slimme inline bedieningshandgreep met twee snelheden heb jij de controle. Je schakelt gemakkelijk van hoge naar lage snelheid en kunt vertrouwen op traploze snelheid, afhankelijk van hoe ver je de handgreep draait.
- DEZE ACCU GEEFT ALLES. EN MEER.
Daarnaast bevat het gereedschap ook een een automatische start-en stopfunctie. Als het gereedschap niet wordt bediend of als de maximale druk is bereikt, wordt de motor automatisch uitgeschakeld. Dit bespaart kostbare accucapaciteit. Je kan het gereedschap eenvoudig opnieuw opstarten door aan de bedieningshandgreep te draaien.
- LAAT LED JE LEIDEN.
Kennis is macht. Daarom zijn alle Pentheon-gereedschappen, -accu’s en -opladers voorzien van een ledindicator die duidelijke feedback geeft over de temperatuur van het gereedschap en over de laadstatus, gezondheid en temperatuur van de accu. Ook geeft de indicator aan wanneer er onderhoud nodig is.
Ledindicators op het gereedschap, de accu en de oplader laten direct de temperatuur, de laadstatus en de conditie van de accu zien. Ook wordt getoond wat de temperatuur van het gereedschap is en wanneer het zijn maximale druk heeft bereikt. Voor gedetailleerde informatie over de accu kunt u gebruikmaken van onze diagnostieksoftware.
Ook aan temperatuurmanagement is gedacht. De temperatuur van zowel het gereedschap als de accu worden continu gemonitord om te voorkomen dat deze te hoog wordt en het gereedschap wordt uitgeschakeld. Bij extreem hoge temperaturen schakelen Pentheon gereedschappen automatisch over naar een lager stroomverbruik zonder in te leveren op kracht. Zo kan je altijd je operatie voortzetten, zelfs bij hoge temperaturen en bij zware belasting van het gereedschap.
Vanaf nu kunt u de accu opladen zonder dat u deze van het gereedschap hoeft te halen. Sluit uw gereedschap simpelweg aan op de acculader en het oplaadproces regelt zichzelf. De accu op het gereedschap heeft voorrang op de accu op de lader. De accu op de lader wordt pas weer opgeladen als de accu op het gereedschap vol is. U kunt tot wel 3 acculaders op elkaar aansluiten , die allemaal kunnen worden gevoed via één stopcontact. Dit betekent dat je tot wel 6 accu's tegelijkertijd kan opladen: op de lader zelf of op het gereedschap dat hierop is aangesloten.
- 30° MAAKT HET VERSCHIL.
De messen zijn gemonteerd onder een hoek van 30°
Zorgt voor verbeterde ergonomie wanneer u bovenin of onderaan de auto knipt: u kunt het gereedschap blijven bedienen vanaf een comfortabele heuphoogte.
Dankzij de gekantelde bek is er ook meer ruimte tussen het gereedschap en de auto, waar uw patiënt zich bevindt, wanneer u autostijlen vanaf de zijkant knipt. Dit zorgt ervoor dat u veiliger, sneller en gemakkelijker kunt knippen zonder dat u constant uw gereedschap opnieuw moet positioneren om te voorkomen dat het klem komt te zitten.
- STILLE KRACHT.
Het verbeterde aandrijfsysteem van Pentheon is niet alleen krachtig en efficiënt, maar ook stiller. Zo kun je beter communiceren tijdens de reddingsactie en veroorzaakt het geluid geen extra stress bij het slachtoffer.
- GEAVANCEERDE CONNECTIVEIT
Slimme producten en connectiviteit zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. De Next-Gen Pentheon-serie heeft dan ook een scala aan connectiviteitsfuncties, zoals Bluetooth en een speciale MyHolmatro app die binnenkort wordt uitgebreid met
Realtime diagnostiek tijdens elk gebruik – Monitor de conditie en laadstatus van de accu, pomptrap, motortemperatuur, werkdruk (inclusief piekdruk) en snelheidsstand.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
- Traploze snelheidsmaximalisatie
- Automatische start- en stopfunctie
- Temperatuurmanagement: Bij extreem hoge temperaturen schakelen Pentheon gereedschappen automatisch over naar een lager stroomverbruik zonder in te leveren op kracht
- On-tool opladen
- Onder water te gebruiken
- Realtime-diagnostiek van temperatuur, maximale druk van het toestel zonder een knop in te drukken
- Uitlezen via PC/Laptop van gedetailleerde diagnostiek met geautomatiseerde inspectieprocedures voor uw gereedschap
- Bedieningshandgreep met hoge- en lage snelheidsmodus
- 360° toegang tot bedieningshandgreep
- Inclined (Messen in een hoek van 30°): extra ergonomie bij het knippen op schouderhoogte, hoofdhoogte of juist laag op de auto + meer bewegingsruimte bij de patiënt
- New car technology (NCT) mesontwerp: Speciaal ontworpen voor nieuwe voertuigconstructies. U-vorm omsluit het materiaal en trekt het naar binnen, de knipholte in, waar het geknipt wordt op het sterkste punt van de schaar.
- i-Bolt: Platter ontwerp voor betere toegang tot nauwe ruimten
- Geoptimaliseerde snijrand
- 360° draagbeugel: Loopt helemaal rondom het gereedschap, zodat u het in elke positie kunt gebruiken
- Ledverlichting in de draagbeugel

- Max werdruk: 720 bar
- Inclusief accu: nee
- Max mesopening: 182 mm
- Beschermingsgraad: IP 57
- Theoretische knipkracht: 1389 kN (141.6 t)
- Afmetingen (LxBxH): 892 x 270 x 274 mm
- Gewicht (incl accu): 21,5 kg
- Gewicht (excl accu): 20 kg
- Voldoet aan EN 13204
- Voldoet aan NFPA 1936
- EN 13204 classificatie: BC165K-21.5
- EN 13204, knip capaciteit: 1K 2K 3K 4K 5K
- NFPA 1936 classificatie: A8 B8 C7 D9 E9 F4
- rondstaal (S235 vlgs. EN 13204): 41 mm
- Materiaal beugels: synthetisch polymeer: een zeer sterk, elastisch materiaal dat altijd terugkeert naar zijn originele vorm.

ACCESSOIRES
Vereist
- 99072894: batterij PBA287 Pentheon
- 99072900: batterijlader PBCH1 Pentheon

Optioneel
- 99072897: on-tool laadkabel POTC1 Pentheon
- 99072896: diagnostische kabel PTDC1 Pentheon
- 99072900: Battery diagnostics tool PBDT1 Pentheon
- 99072924: aansluiting elektriciteitsnet PMC1 (EU)