Voertuigen & projecten

Twee nieuwe multifunctionele autopompen 4x2 voor Brandweer Zone Antwerpen

Op 24 mei 2023 werden officieel twee multifunctionele autopompen 4x2 in ontvangst genomen door de Brandweer Zone Antwerpen. Deze twee voertuigen zijn de eerste van in totaal negen nieuwe autopompen die zijn aangeschaft via het bijzonder bestek MAT46-401-19 - perceel 1 van FOD BiZa.

De autopompen zijn gebouwd op het chassis van de Mercedes Benz Atego 1630 F en bevatten verschillende geavanceerde functies. Ze zijn uitgerust met de Ziegler FPN 10-4000-2 HL(H) + FPH 40-250-3H pomp, die zorgt voor een efficiënte en betrouwbare waterafgifte tijdens interventies. Daarnaast beschikken ze over een intuïtief en gebruiksvriendelijk interventie bedienscherm, waardoor de bediening van de voertuigen vereenvoudigd wordt.

De autopompen zijn ook uitgerust met een schuimdoseerpomp van Klasse A & B. Deze pomp heeft een tank met een nuttige inhoud van 100 liter A-schuim en 200 liter B-schuim, waardoor de brandweerlieden snel en effectief kunnen reageren op brandincidenten.

Daarnaast hebben de voertuigen een watertank met een capaciteit van 2.500 liter, waardoor ze voldoende water kunnen meenemen om te voorzien in de behoeften van noodsituaties. Een telescopische lichtmast op 24V met 4 LED schijnwerpers, die verlichting biedt over 360°, en Pentheon reddingsgereedschappen maken ook deel uit van de uitrusting van deze autopompen.

Met deze nieuwe aanwinsten is de Brandweer Zone Antwerpen goed uitgerust om effectief en efficiënt te reageren op noodsituaties en de veiligheid van de inwoners te waarborgen.

24 mei, 2023