ref. 99089607

POCKET FIRE

Didactisch materiaal

    Eenvoudig te gebruiken, eenvoudig droog vuur trainingssysteem
    Budgetvriendelijk trainingssysteem gemaakt van roestvrij staal
    Gebruiken met of zonder beschikbare rekwisieten
    Voor het oefenen van A, B, elektrische, en vetbranden
    Geleverd met een bedrade afstandsbediening en elektronische ontsteking

OMSCHRIJVING
De Pocket Fire is een kleine brand simulator die gebruikt kan worden om te trainen voor verschillende brandincidenten. Het functioneert en wordt bediend op dezelfde manier als een traditionele fire trainer. Echter, de brandeenheid is lichter gemaakt en gemakkelijker te vervoeren. Het compacte ontwerp maakt het ook mogelijk om de bak te verbergen, bijvoorbeeld achter een metalen krat of kast, wat een brand op een andere en onverwachte locatie kan simuleren.

De Pocket Fire, ontworpen voor praktische training met brandblussers, combineert draagbaarheid met functionaliteit, waardoor buitensessies mogelijk zijn. Gebruikmakend van propaan voor een gecontroleerde vlam, beschikt het over een elektrische vonkontsteking voor betrouwbaarheid en een solenoïdeklep voor nauwkeurige gasregulatie, met prioriteit voor veiligheid. Gemaakt van robuust roestvrij staal, is het ontworpen voor duurzaamheid. Compleet met een propaangaskit en een intuïtieve bedrade afstandsbediening, is het gebruiksvriendelijk voor instructeurs en trainees. Dit apparaat is een essentieel hulpmiddel voor het ontwikkelen van praktische brandresponsvaardigheden binnen brandveiligheidsteam, en zorgt voor paraatheid door middel van realistische trainingsscenario's.

Een roestvaststalen standaard maakt het mogelijk om te oefenen met de Fire Manikin in staande positie of in buikligging. Dankzij het speciale ontwerp kunnen hulpverleners de pop op de grond leggen zodat zij leren gepast te reageren.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Gewicht: 15 kg
Type gas: propaan
Type brandbak: Droge brander
Besturing: Draadafstandsbediening
Trainingsdoel: Blustechnieken bij een brandend slachtoffer
Maximale gasconsumptie: 4 kg/u
Afmetingen (LxBxH): 400 x 250 x 300 mm
Brandblussersysteem: SmartExtinguisher®, Alle gangbare blusmiddelen, SmartExtinguisher®: Water
Brandsimulatie: Brandbare vaste stoffen
Soorten ontsteking: Verborgen ontstekingsbron
Gasaansluiting: Gasslang met snelkoppeling